Instructiuni montaj tapet partea 1


Folosirea tapetului este pentru multi dintre noi o provocare continua intrucat aceasta metoda impune o anume ingeniozitate in asortarea lui cu piesele de mobilier si cu restul decoratiunilor, oferind casei noastre un aspect spectaculos. Daca folosirea si inlaturarea acestuia pare o problema delicata, lucrurile nu stau tocmai asa. Iata cateva sugestii privind modul in care se poate intinde, indeparta, curata si repara tapetul din casa.

Inlaturarea tapetului vechi
Exista doua posibilitati de a pune un nou tapet, fie inlaturandu-l mai intai pe cel vechi, fie acoperindu-l cu unul nou. Vechiul tapet poate fi acoperit cu succes de unul nou, dar nu este intotdeauna cea mai buna idee deoarece din cauza adezivilor se pot dezlipi de perete atat cel nou, cat si cel vechi.
Punerea tapetului nou
Fasia de tapet se lipseste cu ajutorul unui cutit profesional, cu lama lata si varful ascutit. Urmatoarea fasie se pune peste bucata de perete neacoperit suprapunand putin peste cealalta. Apoi se taie putin bucata suprapusa. In cazul colturilor, se inveleste peretele acoperind cativa centimetri peste colt.



Taierea tapetului in jurul tamplariei, prizelor si intrerupatoarelor
Acoperirea peretilor in jurul ferestrelor, usilor si a tamplariei ia destul de mult timp dar este relativ usoara. Pentru a ne usura munca, putem folosi un cuter. Cu o perie moale sau un burete se curata bine obstacolele si se impinge usor tapetul. Acesta se lasa sa se suprapuna pe ramele ferestrelor sau a usii. Se fixeaza cu varful cuterului la imbinarea ramelor. In jurul geamurilor si usilor, trebuie sa alunecam usor cu lama cuterului un pic in spatele ramelor pana se indeparteaza bucata de tapet care nu se potriveste. De asemenea, in jurul deschiderilor mai mari sau a obstacolelor, trebuie facute mai intai taieturile pe lungime. La usa, spre exemplu, se taie fasia din capatul usii pana la prag si se indeparteaza surplusul. Apoi se pliaza bine marginea ramasa pe perete si se face o taietura orizontala, folosind rama ca si ghid. Majoritatea acestor tipuri de taieturi pot fi facute cu mana. Fixam cutitul intre perete si rama si ghidam varful acestuia de-a lungul tocului.
Pentru prize si intrerupatoare se indeparteaza carcasele de plastic si se intinde tapetul chiar deasupra cutiilor electrice. Cu un cuter, indepartam surplusul taind tapetul exact ca forma si marimea cutiei electrice. Se intrerupe curentul pe timpul lucrarilor deoarece adezivul pentru tapet este un bun conductor pentru electricitate.
Sursa www.1001case.ro

Niciun comentariu: