Montaj profesionist tapet


De multe ori daca un tapet de calitate nu este montat de o echipa profesionista rezultatul lasa de dorit. Din acest motiv venim azi cu 4 sfaturi foarte importante pentru un montaj de calitate.

1. Tapetul montat in jurul usii incepe dintr-o singura parte a usii si niciodata din ambele parti. Tapetul se aplica de-a lungul cantului exterior al ramei usii, iar portiunile in exces se inlatura prin taiere.

2. Inainte de aplica tapet in jurul prizelor sau a intrerupatoarelor este necesara oprirea curentului electric. Pentru inceput dozele de la prize sunt scoase pentru a face posibila aplicarea tapetului si in spatele lor. Apoi tapetul este montat pur si simplu peste prize si intrerupatoare. La prize contactele trebuie impinse in perete, iar peste intrerupatoare tapetul trebuie taiat în forma de X. Dupa ce adezivul s-a uscat, tapetul montat peste prize si intrerupatoare este decupat, iar la final dozele si prizele sunt puse la loc.

3. Pentru ca un perete nou tencuit este un absorbant puternic se recomanda o amorsa (in magazinele de amenajari interioare si decoratiuni interioare precum Brico sau Metro gasim amorsa gata preparata, sub denumirea de grund de amorsare)inainte, iar adezivul pentru tapet se va aplica pe perete intr-un strat mai gros.

4. Exista un tip de tapet care se monteaza intr-un mod special: fasiile de tapet se monteaza alternativ – una de sus în jos iar urmatoarea de jos în sus

Niciun comentariu: