Intretinerea tapetului sfaturi si probleme


Evident, modalitatile de intretinere tin exclusiv de tipul de tapet pe care l-ai ales. Si, tot evident, le vei gasi in indicatiile atasate tapetului. Instructiunile generale, de bun simt, se refera la modul de intretinere al tapetului:

- nu se folosesc perii puternic abrazive nici macar pentru cele care pot fi periate. Perie, in acest context, inseamna sa aiba peri moi, care sa curete usor, folosind detergentul recomandat.

- indiferent de situatie, nu se foloseste nici un fel de inalbitor! Asa cum am spus mai sus, tapetul in sine este un produs rezistent la pete..., acesta fiind unul dintre spiluri.

- curatarea tapetului se face cu apa calduta si se recomnda sa se curete fasiile de jos in sus, ca nu cumva sa intre lichid dedesubt; si, foarte important, nu se lasa ud: trebuie sters cu carpa uscata, moale.

- in cazul in care a aparut cea mai mica urma de mucegai, trebuie “cojit’ tot tapetul. Apoi, peretii goi se spala bine cu detergent care contine fungicide sau cu orice alt fungicide recomandat pentru pereti.



In lipsa de altceva, se poate prepara o solutie din jumatate de cana de inalbitor (Ace, Rivex, Domestos etc) la patru litri de apa sau o solutie de cloramina concentrata – 10 pastile la un litru de apa. Periaza bine. Apoi clateste bine peretii, cu multa apa. Ai grija sa nu amesteci detergentii intre ei! Pot da reactii chimice periculoase!

Peretii acoperiti cu tapet de matase sunt mult mai pretentiosi: pe masura aspectului si a calitatii! Ca si producatorii, nu-ti recomandam tapet de matase intr-o camera expusa la praf – zona de trafic intens – sau in care se fumeaza mult. Fumul se impregneaza in tesatura si deterioreaza culorile si calitatea

Niciun comentariu: