Amenajari interioare - sfaturi si indicatii


Dacă nu vă permiteţi să apelaţi la serviciile unui designer de interior şi până la urmă sunteţi nevoit să vă decoraţi singur casa, trebuie să ţineţi cont de nişte reguli de bază, astfel încât căminul dumneavoastră să vă ofere acea linişte de care aveţi nevoie.
Dacă doriţi multă lumină în cameră, alegeţi pentru perdele o nuanţă pastelată pe care să o asortaţi cu finisajul pereţilor.
În cazul în care aveţi o canapea cu imprimeuri trebuie să alegeţi perdele în culori simple, iar dacă aveţi perdele cu motive, trebuie să aveţi o canapea într-o singură culoare.
De asemenea, le puteţi asorta cu pernele de pe canapea. Să zicem că aţi ales perdele în nuanţe de verde, atunci puteţi alege şi perne tot în nuanţe de verde, mai puteţi adauga ceva turcoaz sau albastru.

*

Dacă şi covorul este în nuanţele de mai sus, atunci obiectele decorative de pe etajere pot fi în nuanţe de roz, roz-pal, verde pastelat, turcoaz. Merge să adaugaţi şi o pată de portocaliu.
* Nu se mai poartă covorul care să acopere toată pardoseală. Dacă totuşi vreţi aşa ceva pe jos cu tot dinadinsul, optaţi pentru o mochetă de culoare neutră, în contrast cu pereţii, dar care să se asorteze cu mobila.
* Cea mai în vogă culoare a momentului este movul, sigur veţi fi tentat să cumpăraţi pentru casa dumneavoastră obiecte de culoare mov. Aveţi grijă cum le asortaţi. Movul merge cu nuanţe de alb şi maro.
* Când ajungeţi la partea cu lămpile şi veiozele, aveţi grijă să le asortaţi suportul cu detalii ale canapelei sau ale altor obiecte din cameră. Suportul de ceramică sau sticlă este elegant.
* Cu siguranţă veţi dori un tablou. Aşeazaţi-l acolo unde îl puteţi privi cât mai des, dar în orice caz, nu pe mijlocul camerei sau într-un loc în care poate concura cu televizorul.
* Nu folosiţi paiete, dacă nu aveţi un decor exotic.
* Nu alegeţi mobilier mare, dacă locuiţi într-un apartament obişnuit de bloc. Este adevărat că într-un showroom arată într-un fel, dar odată adus acasă s-ar putea să nu vă mai placă şi să ocupe spaţiu degeaba.

Niciun comentariu: