Tapetul - modele şi nuanţe precum si preturi

Urmatorul articol este legat de tapet ,articol din care puteti afla informatii legate de modele,nuante si pret.Articolul este preluat din ziarul Adevarul articol care a fost redactat in urma unui interviu acordat de reprezentantul Silver Decor.

De mai bine de doi ani, tapetul a revenit în atenţia românilor interesaţi să-şi amenajeze locuinţele ­într-un mod mai aparte. „Puşi să aleagă, arhitecţii şi designerii aduc argumente serioase în favoarea folosirii tapetului: rezistenţa în timp, 10-15 ani, şi aplicarea uşoară şi rapidă”, explică reprezentanţii Decorama Invest.

Materiale şi modele

„Cele mai cumpărate tapete sunt cele vinilice şi non-woven, adică din fibre sintetice. Tapetul vinilic este cel mai rezistent, este lavabil şi, prin urmare, se poate curăţa de aproape orice tip de murdărie. Tapetul non-woven, pe de altă parte, este ecologic şi permite «respiraţia» peretelui, este lavabil şi rezistent”, spune Adrian Tunea de la Royal Deco SRL Timişoara. Cele două tipuri de tapet nu se decolorează sub acţiunea directă a soarelui şi sunt tratate antibacterian.

Conform reprezentaţilor Royal Deco, tapetele cerute în această perioadă sunt cele în dungi sau cu modele ample, tapetele florale cu imprimeuri mari, în culori vii, dar şi cele pastelate sau alb-negru.

„Noi importăm câteva sute de modele de tapet din Anglia şi Italia. Acoperim o gamă extrem de largă de modele, nuanţe şi culori, dar pot să vă spun că, mai nou, sunt preferate culorile foarte vii – roşu, verde, galben, chiar foarte des negru şi alb.

Ce şi unde se potriveşte

Alegerea tapetului se face în primul rând în funcţie de stilul în care va fi decorată încăperea. „Dacă spaţiul este conceput în stil modernist, tapetul trebuie să respecte aceste tendinţe. Pe de altă parte, cel clasic rămâne mereu la modă, pentru că frumuseţea clasicului nu păleşte niciodată”, cred oficialii Royal Deco.

Tapetul textil (mătase, catifea, tafta) este preferat pentru dormitoare şi livinguri, iar cel din hârtie şi vinil pentru hol, bucătărie şi baie, ne-a explicat Andrei Ichim de la Silver Decor. „Tapetul lavabil se poate monta chiar şi în cabina de duş. Acest tip de tapet se poate spăla, aspira, şterge, în timp ce tapetul textil se curăţă prin aspirare”, mai spune acesta.
Inspirat din natură

Cei mai mari producători de tapet, Arte International şi Omexco, au lansat la targul de profil de la Frankfurt colecţii de tapet inspirate din natură şi care imită piatra, paiul de orez, bambusul sau pielea de crocodil. Aceste colecţii se găsesc şi în România, în magazinele Silver Decor.

Niciun comentariu: