Culori si nunate pentru 2010


Pentru anul care urmează, trendurile în decorul interior sunt puternic influențate de către mișcările economice și sociale. Pe parcursul anului 2010, în domeniul amenajărilor interioare se va resimți o reîntoarcere spre familie, spre dorința de simplificare, spre stilul de viață eco, precum și un interes în apărarea tradițiilor din trecut.

Culorile preferate ale sezonului următor sunt vibrante dar potolite în același timp, sunt culorile pământului: maro, verde, albastru în nuanța fumului, roșu rubin, auriu chihlimbar. Acestea se vor reflecta atât în vopseaua de pe pereți cât și în materiale.

Țesăturile sunt combinate într-o manieră neașteptată. Articolele refolosite sau recondiționate devin splendide și pline de stil. Modelele și imprimeurile sunt mai degrabă transparente, ducând spre ideea de iluzie optică. Umbrele sunt neclare și filtrate. Textilele sunt aerisite, fluide, în straturi.

Printurile vor fi îndrăznețe și vor aminti de triburi, africani, aborigeni, primii americani.

Prezența sticlei, a cristalurilor și a metalului mat va adăuga rafinament paletei simple de culori. Strălucirea, sclipirea și luciul vor fi mai degrabă evitate, fiind discret evidențiate în accesorii, obiecte de artă, iluminat.

Speranța și optimismul se vor regăsi în paleta de culori proaspete și energice. Datorită faptului că în anul 2010 oamenii vor avea credința că lucrurile vor decurge în direcția bună, totul în jurul lor va transmite această stare.

Primăvara reflectă viața reîncepută, iar culorile acestui anotimp sunt dedicate sentimentului respectiv: violet pur, nuanța mandarinei, galben însorit, verde crud. De fapt, se poate spune că purpuriu va fi declarată culoarea anului 2010.

Printre direcțiile de urmat în perioada care vine, se încadrează și următoarele:

* galbenul poate fi influențat de verde
* auriul și celelalte culori metalice vor avea o prezență stabilă
* nuanțele de roșu vor fi închise prin mici intervenții de albastru și purpuriu
* tonurile de gri și bej vor retrăi gloria de altădată.

Fie că privesc spre viitor sau năzuiesc un dor de trecut, tendințele în decorațiuni pentru anul 2010 reflectă ceea ce contează în orice societate – speranța și familia.

Niciun comentariu: