Cum alegem masa din living


Pentru ca multa lume are probleme in alegerea mesei potrivite pentru living, venim cu acest articol pentru rezolva aceasta problema.
Aflata in vecinatatea impunatoare a canapelei si fotoliilor, masuta de cafea pare redusa la calitatea ei de a servi ca suport unei conversatii interesante. Si totusi, oferta bogata de forme, dimensiuni, culori si materiale investite in crearea unei game cat mai largi de modele ne dovedeste contrariul.

Este adevarat ca masuta de cafea nu poate impune livingului un stil anume, dar ii poate oferi o personalitate speciala, nuantand, prin asezarea alaturi de celelalte alegeri, atmosfera camerei de primire.

Pentru o alegere perfecta, va trebui sa luati in considerare stilul celorlalte piese de mobilier din vecinatate. O incapere decorata clasic sau o canapea traditionala va necesita o masuta de cafea la fel de putin inovatoare, cel mai adesea rectangulara sau ovala. Aceasta poate fi din lemn sau poate primi ca ornament suplimentar un blat din sticla cu rama metalica sau din lemn.

Un taburet gen otoman poate fi, de asemenea, o solutie foarte buna pentru o camera in stil clasic, avand, in plus, avantajul ca indeplineste foarte bine doua functiuni: sedere si servire. Daca va ganditi la o masuta in stil modern sau contemporan, optiunile sunt cu atat mai variate. De forma cubica sau cilindrica, realizate din lemn, piele sau metal, masutele din oferta actuala isi dezvaluie nu numai originalitatea, ci si capacitatea de a colora un decor in stil propriu.

Dincolo de alegerile de stil, in care gustul personal va decide oricum solutia ideala, iata cateva sfaturi oricand valabile, necesare pentru a va contura mai bine preferintele.

Pentru a decide dimensiunile ideale ale masutei (evident, si prin raportarea la celelalte piese de mobilier), trebuie sa stiti ca spatiul dintre marginea canapelei si masuta trebuie sa fie de aproximativ 30-40 cm

O masuta cu picioare este foarte potrivita pentru a completa mobilierul de sedere fara picioare vizibile, iar una de tip bloc va asigura armonia ansamblului, daca va fi asezata alaturi de o canapea si fotolii cu picioare.
Daca livingul nu are dimensiuni foarte mari, o masuta cu blat din sticla permite trecerea luminii si ofera o deschidere mai mare spatiului.

Un comentariu:

Octavian Vita spunea...

Pentru un spatiu mic o masa de sticla este cea mai potrivita.