Avantaje Parchet Stratificat


In acest post prezentam cateva avantaje pe care le prezinta alegerea unui parchet din lemn stratificat.

Primul avantaj este durabilitatea:

Cu intretinere atenta, un parchet de lemn stratificat poate dura generatii. Chiar daca este supus la uzura excesiva si rupere, poate fi slefuit si reparat, pentru a obtine o suprafata care arata la fel de bine atunci cand a fost montat. Este o investitie pe termen lung de care va puteti bucura in fiecare zi si este benefic pentru mediul inconjurator.

Cat de des o podea poate fi renovata depinde de grosimea stratului de uzura din lemn. Pentru parchetul stratificat acest variaza in general de la 6 mm la 0,7 mm (etaj furnir). Pentru parchetul masiv sunt oferite în grosimi de până la 22 mm.

Alt avantaj este reprezentat de duritatea parchetului :
Fiecare specie de lemn are un nivel diferit de duritate. Acest lucru poate ajuta la determinarea tipului de lemn potrivit pentru o camera. Anumite "zone cu trafic intens", cum ar fi holuri si bucatarii, cer o specie mai dura de lemn.

Duritate parchetului este masurata folosind testul Brinell - o procedura simpla, dar precisa, dezvoltata de catre Johan August Brinell.Incercarea se efectueaza prin apasarea unei bile de otel de 10 mm pe suprafata de lemn cu o forta. Acest lucru lasa o urma apoi este masurata, iar valoarea se calculeaza.

Niciun comentariu: