Design tapet 2008


Acoperitorii de perete au aparut din dorinta de a imita tapiseriile si in general orice tip de tesatura care se punea pe perete. Acesta e si unul dintre motivele pentru care unele dintre modelele cele mai cunoscute – utilizate si apreciate – s-au pastrat ori propagat pana in prezent si sunt asociate cu ideea de eleganta si stil.

Motivele orientale de pe tapetele actuale se regasesc in arta chineza si in general in cea a extremului orient. Predomina pasarile, cat mai diafane si gratioase, flori, in special crizanteme, cat mai mari si mai frumos ciufulite, bambus, pai de orez etc.

Unele tapete au fost initial lucrate chiar din material organic precum panza de ambalaj, bumbac, matase, lana etc. Si astazi sunt utilizate pentru decorarea peretilor insa sunt atasate unui suport solid de hartie care le face mai usor aplicabile.
Totusi, in ultimul timp, datorita faptului ca tehnicile moderne au reusit sa imite foarte bine texturile mai sus amintite fie pe hartie fie pe vinil, au aparut imitatii de lana, impletituri de tot felul …de matase. In aceeasi maniera a aparut alta gama de imitatii foarte reusite: de lemn, caramida, pluta etc, ceea ce reduce foarte mult costurile de decorare, comparativ cu materialele reale.

Niciun comentariu: