Modele Tapet 2008


Sunt foarte populare modelele clasice, cunoscute ca Damask (damasc) – deriva dintr-o tesatura cu acelasi nume, foarte apreciata in secolul al XIV-lea, al carui model tesut pe o fata se replica in “negativ” pe fata cealalta. Ca design, poate parea incarcat uneori, dar este foarte echilibrat, predominand motivele florale, in special frunzele de acanta.

Gustul modern inclina catre geometrie – dungi de toate felurile, in toate combinatiile, ecosez, sah, grilaje etc. Orice combinatie e admisa, motiv pentru care, din nou, apar tot felul de imitatii.


Look-ul unei vile romane se poate adopta din culori, imprimeuri si mai ales din borduri. Bordurile nu au doar rolul de a demarca doua modele complementare sau de a truca spatiul. Ele subliniaza foarte bine stilul pe care-l doresti, il definesc chiar, ajutandu-te semnificativ cu restul decoratiunilor.

Daca imbraci in tapet o camera care se continua cu o alta – se trece practic dintr-o camera in alta – trebuie sa ai grija ca si tapetul sa curga firesc, fara ruperi deranjante pentru ochi. Adica fara schimbari abrupte si nejustificate de model, structura etc.

Bordurile, tot de tapet, sunt un element decorativ extrem de puternic, care subliniaza un stil, dar dau si coerenta spatiului.

Niciun comentariu: