Interviu despre tapet si amenajari interioare in Adevarul


Utilizat în perioada comunistă într-o variantă de o calitate îndoielnică, tapetul câştigă teren an de an în România. Unele modele sunt disponibile acum pe piaţă la preţuri care-l fac mai atractiv ca soluţie faţă de vopseaua lavabilă. Când vine vorba de alegerea unui model, imaginaţia rămâne ultima limită.

Mulţi români văd în utilizarea tapetului un mod de a da un plus de personalitate unei camere. Alţii se limitează doar la avantajele practice. Mizeria rezultată în urma montării tinde spre un nivel minim, iar cunoştinţele necesare se reduc la capacitatea de a citi nişte instrucţiuni simple.
Andrei Ichim, manager Silver Decor, crede că un tapet achiziţionat la şapte euro pe metru pătrat reprezintă deja, din perspectiva preţului, o soluţie mai avantajoasă comparativ cu vopseaua.

Din modelele comercializate de compania sa, aceasta este cea mai ieftină.
Cele mai scumpe modele sunt cele din metal, urmate de tapetul din catifea sau mătase naturală. Acestea încep să fie utilizate de un număr cât mai mare de clienţi. Un metru pătrat de tapet din catifea costă 140 de euro.

La materiale mai pretenţioase, gen metal, cel mai bine este să apelezi la un montator specialist. Costurile de montare pornesc de la trei euro pe metru pătrat pentru modelele cele mai simple şi pot ajunge la 15 euro pentru materialele mai pretenţioase.
În majoritatea magazinelor care oferă spre vânzare acest tip de produse, numă­rul de modele este extrem de variat, de obicei peste 20.000. Alexandru Cocieru spune că sfaturile designerilor sunt gratuite în cazul în care firma furnizoare asigură şi montajul tapetului.

Camerele pentru care se apelează la tapet sunt de obicei livingul, holul sau dormitorul. Ichim spune că mulţi clienţi apelează la această soluţie şi pentru decorarea băii. Una din variantele des cerute de clienţi presupune decorarea unui singur perete din cameră.

Niciun comentariu: